Houtenladders.nl

 • Uit eigen timmerfabriek
 • Gratis verzending in NL vanaf 150,-
 • 5 Jaar garantie
 • |
 • |
 • Registreren

Bevestigingsmateriaal houten trappen en ladders

Er zijn twee manieren om een houten trap of ladder te bevestigen. We onderscheiden de permanente bevestiging en de tijdelijke/semi-permanente bevestiging. 

 

Een trap of ladder permanent bevestigen

Komt de trap of ladder op een vast plek te staan en is er geen noodzaak om deze te verplaatsen? Dan is permanente bevestiging een goede oplossing. Hierbij wordt de trap direct tegen de het gewenste object gemonteerd. De ladder kan met schroeven direct vast geboord worden. Denk er wel aan om de gaten eerst voor te boren. Door het voorboren over te slaan kan het hout kapot gaan en gaan slijten. Bij elke trap worden de passende schroeven meegeleverd.

 

Een trap of ladder tijdelijk of semi-permanent bevestigen

Staat de trap wanneer hij niet gebruikt wordt in de weg? Of wil je de trap op verschillende plekken gebruiken? Dan is tijdelijke of semi-permanente bevestiging de oplossing! Om de mogelijkheid te behouden om de trap te verplaatsen of weg te zetten is het noodzakelijk de trap niet direct vast te schroeven op een plek.

Wij bieden hiervoor een oplossing. Twee haken in combinatie met een bevestigingsstang en bevestigingsmateriaal. 

Dit proces van bevestiging gaat alsvolgt:

1. Monteer de bevestigingsstang op de juiste hoogte op de gewenste plek. Bijvoorbeeld de zolder, hoogslaper of boekenkast.

2. Zet vervolgens de trap of ladder in de juiste positie. Je kunt dit controleren door te kijken of de voeten van de trap vlak op de grond staan. Een andere mogelijkheid is een waterpas op de treden te leggen. Wanneer de trap in de juiste positie staat zet je hem tegen de bevestigingsstang aan en teken met potlood af op welke hoogte de bevestigingshaken moeten komen.

3. Boor vervolgens de gaten voor de haken voor. Schroef vervolgens de bevestigingshaken vast.

4. De trap of ladder kan nu met de haken over de bevestigingsstang gehangen worden. 

Hier vind je een korte instructievideo voor het bevestigen van het bevestigingmateriaal.

 

De trap of ladder opbergen

Wil je de trap na gebruik opbergen, weghangen of rechtop zetten? Hiermee staat de ladder niet in de weg. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. 

Mogelijkheid 1: Kies voor een extra set haken. Een tweede set haken kan lager op de achterkant van de trap of ladder gemonteerd worden. Door ze lager op de trap of ladder te monteren kan de trap steiler neergezet worden. Zo kun je er voor kiezen de trap of ladder geheel recht te zetten.

Mogelijkhied 2: Kies voor een extra bevestigingsstang. Een tweede bevestigingsstang kan gemonteerd worden op een andere plek in het huis. Hang de extra stang op de juiste hoogte zodat de trap in zijn geheel recht kan staan/hangen. Zo staat hij niet in de weg!

 

Het bevestigingsmateriaal

Voor de tijdelijke en semi-permanente bevestiging bieden wij twee sets haken aan;

- Een zwarte

- Een RVS

De haken hebben een diameter van 32mm. De breedte van de haken is 20mm. De lengte van het bevestigingsstuk van de haken is 200mm. De haken worden in sets van 2 aangeboden.

 

De bevestigingsstang

Voor de tijdelijke en semi-permanente bevestiging bieden wij drie type bevestigingsstangen aan;

- Steigerbuis               Leverbaar van 60-400cm

- Zwarte steigerbuis     Leverbaar van 60-175cm   

- RVS                         Levernaar van 60-225cm en grotere maten op aanvraag.

De bevestigingsstangen worden geleverd met bevestigingsvoeten en het bijbehorende bevestigingsmateriaal.

 

Helemaal aangepast op jouw wensen

Onze traditie en ambacht zorgen ervoor dat wij iedere keer weer de juiste kwaliteit kunnen leveren die je zoekt. Heb je nu hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, wil je meer informatie of heb je vragen? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of stuur een email naar [email protected] met ons op!

 

Bevestigingsmateriaal houten trappen
  • Van Eldik Est.1891 Zwarte bevestigingsstang (60-175 cm)
  • Zwarte bevestigingsstang (60-175 cm)

   De zwarte bevestigingsstang is geschikt voor de houten zoldertrap en de enkele houten ladder in combinatie met zwarte bevestigingshaken. Leverbaar in drie maten 60cm, 125cm en 175cm.

   €29,95
  • Van Eldik Est.1891 Zwarte bevestigingshaken set
  • Zwarte bevestigingshaken set

   Eigengemaakte RVS haken recht. Zwart gecoat om als bijpassende haken te gebruiken bij de zwarte bevestigingsstang. Geschikt voor zoldertrap of enkele houten ladder. Deze haken zijn geschikt voor bevestigingsstangen tot 32mm.

   €21,50
  • Van Eldik Est.1891 RVS bevestigingshaken set
  • RVS bevestigingshaken set

   RVS bevestigingshaken set. Geschikt voor montage aan de achterkant van de zoldertrap. De bevestigingshaken worden gebruikt als de zoldertrap aan de bovenkant uitsteekt (wanneer uw benodigde verticale hoogte lager is dan de best passende zoldertrap).

   €19,95
  • Van Eldik Est.1891 Bevestigingsstang (60 tot 400 cm)
  • Bevestigingsstang (60 tot 400 cm)

   Maatwerk bevestigingsstang . U kunt uit vijf standaard maten kiezen. Stangen kunnen kosteloos op maat gezaagd worden. Wilt u maatwerk? Kies dan een grotere maat die naar wens gezaagd kan worden.

   €24,95
  • Hilberts RVS ophangsysteem compleet met haken (60cm)
  • RVS ophangsysteem compleet met haken (60cm)

   Bevestigingsstang RVS 60 cm lang, gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, geschikt voor het vastzetten van de zoldertap of enkele houten ladder. Deze set bestaat uit de bevestigingsstang, bevestigingshaken, einddhoven en wandsteunen.

   €85,00
  • Hilberts Bevestigingsstang RVS (60-325cm)
  • Bevestigingsstang RVS (60-325cm)

   Bevestigingsstang RVS in verschillende standaardmaten vanaf 60cm tot 325cm lang. Gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, geschikt voor het vastzetten van alle trappen en ladders.

   €69,00
  • Van Eldik Est.1891 Bevestigingsstang kunststof doppen 60 cm
  • Bevestigingsstang kunststof doppen 60 cm

   Bevestingsstang gemaakt van steigerbuizen. Met gegalvaniseerde bevestingingspoten en zwarte kunststof afsluitdoppen aan weerszijden van de buis. Diameter 2,7 cm en lengte 60 cm. Geschikt voor zoldert-, bibliotheek-, hoogslapertrappen en enkele ladders.

   €22,95
  • Hilberts RVS bevestigingsstang boekenkast (maatwerk 125-325cm)
  • RVS bevestigingsstang boekenkast (maatwerk 125-325cm)

   Complete RVS bevestigingsset voor boekenkasten. Speciaal voor (boeken)kasten met weinig ruimte voor montage van reguliere bevestigingsstangen.

   €105,00
  • Van Eldik Est.1891 Zwarte bevestigingsstang (60 cm)
  • Zwarte bevestigingsstang (60 cm)

   Zwarte bevestigingsstang 60cm met zwarte bevestigingspunten en zwarte einddoppen. Geschikt voor het vastzetten van zoldertrappen of enkele houten ladders aan zolders, hoogslapers of bibliotheekkasten.

   €29,95

Socialmedia

© Copyright 2020 Houtenladders.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »