Houtenladders.nl

 • Uit eigen timmerfabriek
 • Gratis verzending in NL vanaf 150,-
 • 5 Jaar garantie
 • |
 • |
 • Registreren

Houten plateautrap

Een plateautrap is een werktrap met een vast bordes aan de bovenzijde en een doorlopende veiligheidsbeugel. Deze beugel biedt de plateautrap extra veiligheid en stabiliteit tijdens de werkzaamheden.
Wat deze trap met veiligheidsbeugel onderscheidt van de andere werktrappen is dat je hier tot op het plateau kunt werken door de doorlopende bomen die fungeren als houvast.

De plateautrap is gemaakt van grenenhout. Dit is kwalitatief Europees hout. Eigenschappen van dit hout zijn dat het een duurzaam karakter heeft en dat het licht van gewicht is. Het lichte gewicht maakt de trap handzaam.

 

Welke maat plateautrap heb ik nodig?

De inklapbare veiligheidstrap is te verkrijgen in verschillende lengtematen. De lengtemaat die voor jouw geschikt is hangt van de hoogte af waarop je moet werken. Deze trap is tot de bovenste trede, het plateau, op een veilige manier te gebruiken en te beklimmen. In Duitsland noemen ze deze trap niet voor niets een veiligheidstrap.

De plateautrap wordt veel gebruikt door mensen die spullen in de hoogte moeten brengen. Zo hebben we vaker deze trap verkocht aan slijters en wijnkopers. Ook omdat het naast het praktische nog eens een mooie aanwinst is voor de aankleding in de winkel.

Onze plateautrap heeft een optrede van 20 cm, en is verkrijgbaar van 2x3 tot en met 2x12 treden in hoogtes van respectievelijk 60 tot wel 240 cm.

 

Gewicht van de plateautrap

Om het gewicht te bepalen van een plateautrap gebruiken we een vuistregel. Voor elke trede die de trap telt rekenen we 1200 gram. Stel je neemt een plateautrap van 6 treden dan weegt de trap rond de 7,2KG. Dit is een schatting. Hout is een natuurproduct waardoor het gewicht per trap kan verschillen. De 1200 gram per trede kan dus als richtlijn gebruikt worden.

 

Keuring en certificaten voor de professionele plateautrap

Alle producten voldoen aan het Besluit Draagbaar Klimmaterieel (Warenwet) en zijn dus geschikt voor professioneel gebruik in de bouw.  Houten ladders en trappen hebben een lange levensduur, ook bij intensief gebruik. Wij zijn zelf gecertificeerd om onderhoud en keuringen te verzorgen en omdat we overtuigd zijn van onze kwaliteit geven we standaard op alle producten 5 jaar Garantie!

 

Contact

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, wil je meer informatie of heb je vragen? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of stuur een email naar [email protected] met ons op!

Houten plateautrap (veiligheidstrap)
  • Houten plateautrap (grenen)

   Houten plateautrap. Gemaakt van licht en stevig grenen hout. Oploopbaar tot en met de bovenste trede (het plateau). Dwarsbalk en doorlopende stijlen bieden houvast. Met handig plateau om emmer of verpot te plaatsen. Optrede 20cm.

   €160,00

Socialmedia

© Copyright 2020 Houtenladders.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »