Houtenladders.nl

 • Uit eigen timmerfabriek
 • Gratis verzending in NL vanaf 150,-
 • 5 Jaar garantie
 • |
 • |
 • Registreren

De zwevende wandplank

Naast prachtige trappen en ladders bieden wij ook fraaie zwevende wandplanken aan. Ben je op zoek naar een wandplank? Dan hebben wij wellicht een passende oplossing. Wij bieden verschillende zwevende wandplanken van eiken aan. Al deze wandplanken zijn blinde planken, dit wil zeggen dat ze niet zichtbaar gemonteerd zijn. De montage is van binnenuit.

De zwevende wandplank op maat wordt uitsluitend van het beste eersteklas eikenhout (bis1) gefabriceerd. Eikenhout staat bekend als kwalitatief en chique. De blinde planken hebben verschillende afwerkingen. Voor elke situatie is er een passende wandplank.

 

Functionaliteit zwevende wandplank hout

De zwevende wandplank is functioneel en een lust voor het oog. De wandplanken kunnen gebruikt worden als reguliere kastplanken. Er kunnen spullen op tentoongesteld worden of opgeslagen. De eiken wandplanken zijn in verschillende ruimtes te plaatsen. Geef jouw ruimte een unieke uitstraling met een wandplank die matcht of contrasteert met de rest van het interieur! 

Om de eiken plank zwevend op te kunnen hangen, gebruiken we eersteklas kwaliteit ophangpennen, deze zijn verstelbaar, afhankelijk van de belasting die de plank gaat dragen. Door de pennen aan te draaien zullen ze geleidelijk omhoog komen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de plank niet door gaat hangen maar 100% horizontaal hangt.

Ophangpen zwevende plank

 

 

Afmetingen zwevende eiken plank

De eiken wandplank is in twee dikte maten leverbaar, 32 mm en 40 mm. Daarnaast zijn de wandplanken in verschillende lengtematen van 40 cm tot 240 cm. Ook is er keuze uit vier breedtematen, 15 cm, 20 cm, 25 cm en 30 cm.


Soort afwerking blinde plank

De blinde planken die wij aanbieden zijn er in drie afwerkingen, recht, boomstam en facet. Elke afwerking heeft een eigen uitstraling. Bij de rechte afwerking is de plank geheel recht afgewerkt. De wandplank met facet is afgeschuind. Dit geeft een optisch effect aan het hout waardoor het dikker lijkt. De boomstam is andersom. Hier is de onderkant van het hout breder dan de bovenkant. Hiervoor worden stukken hout gebruikt die de natuurlijke vorm van de boom hebben behouden. De boomstam heeft de natuurlijke vorm van de bast behouden. De wandplank is oneven aan de rand. De boomstam wandplank is de wandplank in zijn meest oorspronkelijke vorm. 

 

Kleuren wandplank

De eiken wandplanken zijn in zes tinten/kleuren verkrijgbaar. Onbehandeld, geolied of gelakt.

 • Onbehandelde wandplank. Een onbehandelde wandplank is zoals de naam zegt onbehandeld. De klant kan gelaten worden zoals hij is of naar eigen inzicht worden aangepakt.

 

 • Geoliede wandplank. Olie geeft de wandplanken een warme en doffe uitstraling. De olie trekt in het hout en zorgt ervoor dat dit niet uitdroogt. Een geoliede wandplank blijft ademen en verkleurt langzaamaan. Bij een geoliede wandplank is er keuze uit twee typen oliën. 
  • Nature geolied. De transparante olie zorgt dat de wandplank beschermd is. De natuurlijke houtkleur is zichtbaar. Het eikenhout kleurt overtijd wat gelig.
  • Transparant geolied. Deze olie heeft wit pigment waardoor de eiken wandplank de oorspronkelijke kleur behoud en niet gelig kleurt overtijd. 
 • Gelakte wandplank. Een gelakte wandplank glanst van de lak. De lak dient ook als beschermende laag voor de wandplank. Het eikenhout blijft beschermd van vocht en vuil. De wandplank rondom dekkend gelakt waardoor het makkelijk schoon te houden is. Er zijn drie verschillende lakken die gekozen kunnen worden
  • Wit. Geeft een strakke en moderne uitstraling aan de wandplank.
  • Zwart. Geeft een industriële en stoere uitstraling aan de wandplank.
  • Natural. Geef een autenthieke look aan de wandplank


Verschil olie en lak

Er zijn een aantal verschillen tussen olie en lak waar rekening mee kan gehouden worden bij het maken van een keuze. Een gelakt exemplaar sluit het eikenhout af van de buitenlucht. Hierdoor stopt het met ademen en verkleurt het uiteraard niet. De lak dient ook als bescherming tegen vocht en vuil. Een gelakte wandplank is eenvoudig schoon te houden. De lak maakt de wandplank ook glanzend.

Een geolied exemplaar is niet glanzend en heeft een meer matte/doffe kleur. Dit geeft sfeervolle, rustige uitstraling. De olie trekt in het hout en zorgt ervoor dat dit niet uitdroogt. Geoliede wandplanken zijn wel kwetsbaarder voor vocht of vuis. Dit kan in het hout trekken. Een geolied exemplaar geeft de wandplanken een natuurlijkere uitstraling. 

 

Contact

Heb je nu hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, wil je meer informatie of heb je vragen? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of stuur een email naar [email protected] met ons op!

Eikenhouten wandplank zwevend
  • Zwevende wandplank eiken onbehandeld

   De zwevende eiken wandplank onbehandeld. De wandplank laat de houtstructuur goed zien. Dit geeft de mogelijkheid de wandplank zelf te behandelen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

   €60,00
  • Boomstam wandplank nature geolied

   De boomstam wandplank nature geolied is beschermd zacht en sfeervol van kleur. De wandplank is er in verschillende afmetingen. Te gebruiken in alle ruimtes van een huis of kantoor. De boomstam wandplank toont de natuurlijke ronding van de bast van de boo

   €60,00
  • Eiken wandplank onbehandeld

   De zwevende eiken wandplank onbehandeld. De wandplank laat de houtstructuur goed zien. Dit geeft de mogelijkheid de wandplank zelf te behandelen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

   €60,00
  • Zwevende wandplank eiken zwart gelakt

   De zwevende zwarte wandplank is strak gelakt. De eiken wandplank is glanzend en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De lak zorgt ervoor dat het eikenhout goed beschermd is. Eenvoudig schoon te maken en te houden.

   €75,00
  • Wandplank boomstam onbehandeld

   De zwevende eiken wandplank boomstam onbehandeld. Deze wandplank met de natuurlijke ronding van de boom is onbehandeld. Dit geeft de mogelijkheid de wandplank zelf te behandelen.

   €60,00
  • Boomstam wandplank transparant geolied

   De boomstam wandplank transparant geolied is beschermd tegen vocht en vuil. De wandplank is er in verschillende afmetingen. Te gebruiken in alle ruimtes van een huis of kantoor. De olie bevat wit pigment waardoor de verkleuring van de wandplank minder zic

   €65,00
  • Eiken wandplank nature gelakt

   De zwevende eiken wandplank nature gelakt. De wandplank in de natuurlijke kleur geeft een klassieke uitstraling. De nature lak benadrukt de natuurlijke houtskleur. Leverbaar in verschillende afmetingen.

   €75,00
  • Eiken wandplank nature geolied

   Eiken wandplank nature geolied is een rechte wandplank met een natuurlijke eiken kleur. De nature olie geeft de wandplank een zachte en sfeervolle kleur. De wandplank verkleurt naarmate hij ouder wordt. De wandplank is er in verschillende afmetingen.

   €65,00
  • Eiken wandplank wit gelakt

   Eiken wandplank wit gelakt is een rechte wandplank. De witte lak geeft de wandplank een strakke en moderne uitstraling. De lak is beschermend en heeft een lichte uitstraling. In de lak is de houtstructuur nog zichtbaar.

   €75,00
  • Zwevende wandplank eiken nature geolied

   De zwevende wandplank is voorzien van nature olie. De wandplank heeft een natuurlijke en doffe kleur. De wandplank is er in verschillende afmetingen. Te gebruiken in alle ruimtes van een huis of kantoor. De rechte afmetingen hebben een strakke uitstralin

   €65,00
  • Eiken wandplank transparant geolied

   De eiken wandplank transparant geolied is beschermd tegen vocht en vuil. De wandplank is er in verschillende afmetingen. Te gebruiken in alle ruimtes van een huis of kantoor. De olie bevat wit pigment waardoor de verkleuring van de wandplank minder zichtb

   €65,00
  • Eiken wandplank zwart gelakt

   De zwevende eiken wandplank zwart gelakt. Deze wandplank heeft een moderne en stoere uitstraling. De zwarte in combinatie met de houtnerf geeft een apart effect! Leverbaar in verschillende afmetingen.

   €75,00

Socialmedia

© Copyright 2020 Houtenladders.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »