Houtenladders.nl

 • Uit eigen timmerfabriek
 • Gratis verzending in NL vanaf 150,-
 • 5 Jaar garantie
 • |
 • |
 • Registreren

Houten Boekenkast ladder

Heb je een hoge boekenkast of een bibliotheek waarbij je staand niet bij de bovenste planken kunt om de boeken te pakken? Dan biedt een houten boekenkast ladder misschien de oplossing.

De boekenkast ladder is een houten ladder die met behulp van een bevestigingsstang tegen de  boekenkast gemonteerd kan worden. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de boeken van de bovenste planken te halen. Het idee van een lange bevestigingsstang is dat je de boekenkast ladder op elke gewenste plek voor de boekenkast kan zetten om zo elke plek te bereiken.

De ladder is licht van gewicht en kan hierdoor eenvoudig verplaatst worden. Hierdoor zijn alle plekken van links naar rechts en boven tot onder bereikbaar. Ook kan deze ladder in kledingswinkels toegepast worden als ladder voor een wandkast. 

De ladder boekenkast is op ambachtelijke wijze gefabriceerd in Nederland. De ladder is hoogwaardig van kwaliteit. Een houten ladder straalt warmte uit en wordt als sfeervol ervaren door veel gebruikers. De ladder boekenkast is gemaakt van Amerikaans Oregon Pine hout. De ladder is standaard afgewerkt met lijnzaadolie. Dit om uitdroging van het hout te voorkomen.

 

Wanneer kies je voor een boekenkast ladder?

Wat een ladder een passende oplossing maakt voor een boekenkast of bibliotheek is het feit dat de ladder erg schuin geplaatst kan worden. Dit kan doordat een ladder staande sporten (benaming voor treden van een ladder) heeft in plaats van vlakke treden. Hierdoor blijft de ladder boekenkast dicht langs de wand met boeken. Wanneer je een trap neemt met vlakke treden komt de trap verder van de boekenkast of bibliotheek te staan wanneer de trap langer wordt. 

De draagkracht van een boekenkast ladder is 200 kg. 

Gaat de voorkeur uit naar vlakke treden boven staande sporten dan is een trap een passende oplossing. Voor een overzicht van het aanbod hiervan kijk dan hier. 

 

De juiste maat boekenkast ladder

Om optimaal gebruik te maken van de ladder is de juiste maat cruciaal. Om een juiste maat ladder boekenkast te kiezen dient de loodrechte hoogte van de kast gemeten te worden. De ladder is leverbaar tot een hoogte van 600cm. Het advies qua lengte is de loodrechte hoogte + 25 centimeter aan te houden. Deze 25 centimeter extra wordt gebruikt om de ladder boekenkast in de gewenste hoek te plaatsen.

De maatvoering van ladders wijkt af van de maatvoering van trappen. Doordat er geen vaste hoek wordt aangehouden wordt er gerekend met de gehele lengte in plaats van de bereikbare hoogte. De maatvoering van ladders is alsvolgt; totale lengte = 25 cm x het aantal sporten + 25 centimeter.

Stel dat de boekenkast loodrecht 400cm hoog. 400 cm : 25 cm per sport = 16 - 25 = 15 sporten totaal. 

 

Eenvoudig monteren

De houten boekenkast ladder wordt kant en klaar en geleverd. Bevestigingsmateriaal wordt los aangeboden. Dit omdat er voor elke situatie behoefte is aan een ander type bevestiging. Een gemakkelijke manier om de ladder te bevestigen is met een set haken in combinatie met een bevestigingsstang. De haken kunnen op de ladder geschroefd worden. De stang kan aan of boven de kast gemonteerd worden. Vervolgens kunnen de haken over de stang gehangen worden.

De ladder boekenkast kan zo verschoven worden over de bevestigingsstang waardoor heel de boekenkast bereikbaar is. Deze bevestigingsstangen zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar. Er is keuze uit steigerbuis metaalkleurig of zwart. Daarnaast hebben we deze stang ook in een RVS uitvoering. De maximale lengte van de stangen is afhankelijk van de kleur naar wens. De bevestigingshaken zijn leverbaar in het zwart en in het RVS.

Speciaal voor boekenkasten met smalle staanders hebben wij een speciale bevestigingsstang ontwikkeld. Deze zijn speciaal voor boekenkasten met smalle staanders en liggers waar het normale bevestigingsmateriaal niet tegen de facade van de boekenkast of bibliotheek geplaatst kan worden.

 

Contact

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, wil je meer informatie of heb je vragen? Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of stuur een email naar verkoop@houtenladders.nl met ons op!

Houten boekenkast ladder
  • Houten boekenkastladder

   Een boekenkastladder is geschikt tot een hoogte van 550 cm. Deze enkele ladder kan erg steil staan waardoor alle planken van de boekenkast of bibliotheek goed bereikbaar zijn. De ladder is duurzaam en degelijk.

   €135,00

Socialmedia

© Copyright 2020 Houtenladders.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »